Kvašení

Kvašení

Po zpracování a drcení cukrové třtiny je dalším krokem výrobního procesu fermentace neboli kvašení. 

Jakmile je získána cukerná "Vesou" šťáva, je nalita do kvasných nádob, kde zůstává a kvasí po dobu čtyř až pěti dní. Výsledkem je přeměna cukerné šťávy v surový alkohol, který je následně přelit do kotlíků a po menších dávkách destilován.

Tím, že se Takamaka rumy vyrábí přímo z cukrové šťávy, spadají do kategorie tzv. "zemědělských rumů". Zemědělské rumy mají obecně mnohem vyšší kvalitu něž rumy vyráběné z melasy (vedlejšího produktu při výrobě cukru z cukrové třtiny) a bývají rovněž dražší, protože je na jejich výrobu potřeba výrazně více cukrové třtiny než na melasové rumy.

Na kvasný proces plynule navazuje proces destilace.

 
  Třtina Kvašení  Destilace  Zrání