Po destilaci a následném tříměsíčním "odležení" přechází výroba rumu do poslední fáze, při které je ředěn, obohacen o přísady a následně zraje v sudech. Pro ředění Takamaka rumů se využívá průzračná minerální voda ze Seychelských hor známá pro svou vysokou kvalitu. Kvalita této vody má významný vliv na celkovou chuť a kvalitu rumu. Každý rum je rovněž obohacen o přísady, které jej ve finále odlišují od svých kolegů.
Po dochucovací fázi následuje finální fáze zrání, během které získávají Takamaka rumy své poslední dary v podobě finální úpravy chuti a lehkého dobarvení z dovezených amerických dubových sudů. Čím déle rumy v barelech zrají, tím jsou také jemnější. Fáze zrání ukončuje výrobní proces. Po ní je rum již jen přelit do lahví a připravován k dopravě zákazníkům. Třeba právě Vám... :) |
|||||
Třtina | Kvašení | Destilace | Zrání | ||