Zrání v barelech

Zrání v barelech

Po destilaci a následném tříměsíčním "odležení" přechází výroba rumu do poslední fáze, při které je ředěn, obohacen o přísady a následně zraje v sudech.

Pro ředění Takamaka rumů se využívá průzračná minerální voda ze Seychelských hor známá pro svou vysokou kvalitu. Kvalita této vody má významný vliv na celkovou chuť a kvalitu rumu.

Každý rum je rovněž obohacen o přísady, které jej ve finále odlišují od svých kolegů.

  • Bílé rumy Takamaka Bay White Rum a St. André Vesou Rum jsou specifické v procesu dochucování. Po destilaci se do nich totiž nepřidávají žádné další přísady ani extrakty, pouze jsou smíchány s malým množstvím jiných místních destilátů. Díky tomuto postupu je zachována jejich originální chuť získaná ze seychelské cukrové třtiny, která je pouze lehce doplněna, aby dosáhla svého optima.
  • Tmavé rumy Takamaka Bay Dark Rum a St. André 8 year old Rum jsou dochucovány karamelem, vanilkou a malým množstvím dalších místních koření.  
  • Kokosový Takamaka Coco Rum je dochucován cukrem a kokosovými ořechy z okolí Seychelských ostrovů.

Po dochucovací fázi následuje finální fáze zrání, během které získávají Takamaka rumy své poslední dary v podobě finální úpravy chuti a lehkého dobarvení z dovezených amerických dubových sudů. Čím déle rumy v barelech zrají, tím jsou také jemnější.

Fáze zrání ukončuje výrobní proces. Po ní je rum již jen přelit do lahví a připravován k dopravě zákazníkům. Třeba právě Vám... :)

 
  Třtina Kvašení  Destilace  Zrání