Zpracování cukrové třtiny

Zpracování cukrové třtiny

Proces zpracování a drcení cukrové třtiny je první fází výroby Takamaka rumů.

Cukrová třtina se získává z pečlivě vybraných oblastí Seychelského ostrova Mahé a vyniká zejména vysokým obsahem cukru a štávy. Je pěstována a kultivována zcela organicky v unikátní zemině, kterou ostrov Mahé díky svému žulovitému podkladu nabízí. 

Jakmile je cukrová třtina sklizena z pole a dovezena do palírny, je co nejrychleji zpracována, aby při drcení poskytovala co nejvyšší návratnost šťávy. Zpracovaná cukerná šťáva má od kůry cukrové třtiny zelenou barvu a místní jí proto říkají "Vesou". Podle častého přidávání této šťávy v průběhu výrobního procesu byl pojmenován bílý prémiový rum St. André Vesou.

Po získání cukerné šťávy pokračuje celý proces fází kvašení.  

 
 
Třtina
Kvašení Destilace  Zrání