
Old Fashioned
Ingredience:
- 80 ml St André 8 year Old nebo Takamaka Dark Rum
- 2 čajové lžíce třinového Muscovado cukru (nebo hnědého cukru)
- 2 kapky Angostura bitters
- 1 čerstvý pomeranč s neporušenou a čistou slupkou
- kostkový led
Přidejte cukr a dvě kapky Angostura bitters do sklenice
Odřízněte kousek pomerančové slupky zhruba v délce čajové lžičky. Dbejte na to, abyste nezakrojili i dužinu pomeranče a získali tak pouze slupku. Pro přípravu tohoto koktejlu pomerančovou šťávu nevyužijeme.
Jakmile odříznete pomerančovou slupku, přidejte ji do sklenice k již trochu rozpušťenému cukru a nechte slupce čas, aby pustila svou šťávu.
Po chvilce ji zalijte trochou zvoleného tmavého rumu a celou sklenici pečlivě promíchejte.
Přidejte dvě kostky ledu a dolijte první panák tmavého rumu. Následně znovu zhruba 30 vteřin promíchejte. Nakonec přilijte zbytek tmavého rumu, přidejte další dvě kostky ledu a finálně promíchejte.
Dobrou chuť!