
St. André Smash
Ingredience:
- 80ml St André 8 year old Rum nebo Takamaka Bay Dark Rum
- 20ml cukrový sirup (2 dílky cukru na 1 dílek vařící vody)
- 40ml čerstvá citrónová šťáva
- 1 hrst čerstvých mátových lístků
- spousta ledu
Vybavení:
Koktejlový shaker a cedník
Příprava:
Přidejte čerstvou mátu do shakeru a opatrně přilijte rum, citrónovou šťávu a cukrový sirup. Následně přidejte i led v kostkách a intenzivně po zhruba 10 vteřin protřepejte, dokud nerozdrtíte mátu (odtud název "Smash"). Obsah shakeru dvakrát proceďte a zbavte se tím zbytků máty a rozdrceného ledu. Následně nalijte do připravené sklenice s ledem
Doporučená sklenice:
Old fashioned nebo Tumbler
Ozdoba:
Čerstvá máta